De juiste rollator kiezen: Deskundig advies & topkwaliteit

Als lopen en staan lastiger worden, kan een rollator een uitkomst bieden. Rollators bieden extra steun tijdens het wandelen en zorgen voor zelfstandigheid en veiligheid. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten rollators en hoe u de juiste keuze maakt.

 

Binnenrollator: Wendbaar en lichtgewicht

binnenrollator

 

Binnenrollators zijn ideaal voor gebruik binnenshuis. Ze zijn licht van gewicht, wendbaar en vaak met één hand te bedienen. Ze hebben meestal geen zitje, maar wel een dienblad. Door de kleine wielen zijn ze minder geschikt voor oneffen oppervlaktes.

 

Buitenrollator: Robuust en comfortabel

man zittend op buitenrollator

 

Voor gebruik buitenshuis is een buitenrollator een betere keuze. Ze zijn robuuster, hebben grotere wielen en een zitje (met of zonder rugsteun). De nieuwere modellen zijn vaak extra licht van gewicht en opvouwbaar, zodat ze eenvoudig mee te nemen zijn.

 

Speciale rollator: Ondersteuning voor Parkinsonpatiënten

Er zijn rollators speciaal ontwikkeld voor Parkinsonpatiënten, die helpen bij 'freezing' om zelfstandig in beweging te komen. Meer informatie over deze rollator vindt u hier.

 

parkinson rollator met laser signaal

 

Online rollator kopen: Veilig en gemakkelijk

Tijdens de coronacrisis kunt u eenvoudig een rollator online kopen. Neem telefonisch contact met ons op voor advies en samen zoeken we de rollator die het beste bij u past. De rollator wordt vervolgens via een pakketdienst bij u thuis afgeleverd.

 

Veelgestelde vragen

Wanneer is het verstandig om een rollator aan te schaffen?

Als lopen moeilijker wordt, u bang bent om te vallen, zelfstandig lopen steeds meer moeite kost, lang staan een probleem is, of u minder vaak naar buiten gaat, is het zeker de moeite waard om een rollator te overwegen.

Hoe kies ik de juiste rollator?

Bepaal eerst of u vooral binnen of buiten een rollator nodig heeft. Binnenrollators zijn lichtgewicht en wendbaar, terwijl buitenrollators robuust zijn en vaak een zitje hebben. Speciale rollators zijn er voor Parkinsonpatiënten.

Hoe bestel ik een rollator online?

Neem telefonisch contact met ons op voor advies en samen zoeken we de rollator die het beste bij u past. De rollator wordt vervolgens via een pakketdienst bij u thuis afgeleverd.

Kom langs in onze showroom om verschillende modellen uit te proberen. U kunt ook een afspraak maken voor alle dagen buiten onze openingsdag donderdag om.
Bel ons op 0315-84 20 21 voor meer informatie.

 

Bekijk het aanbod op deze pagina

Bent u op zoek naar de perfecte rollator voor uw situatie? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies en vind de rollator die bij u past. 

 

Waarom kiezen voor ons bedrijf?

Zorghulpmiddelenonline is gespecialiseerd in rollators en andere mobiliteitsondersteunende producten.

Wij bieden:

  • Deskundig advies: Ons team heeft uitgebreide kennis en ervaring om u te helpen bij het kiezen van de juiste rollator.
  • Uitgebreid assortiment: Wij hebben een breed scala aan rollators, waaronder lichtgewicht, standaard, rollators met grote wielen en speciale Parkinson rollators.
  • Online en offline service: U kunt zowel online bestellen als onze showroom bezoeken om diverse modellen uit te proberen.
  • Klantondersteuning: Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

 

Investeer in uw mobiliteit en zelfstandigheid met een rollator die bij u past. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies of bezoek onze showroom om ons assortiment te ontdekken.