Polsbrace

Verwondingen aan de pols komen vaak voor. Ze zijn vaak werk gerelateerd, maar ook tijdens het sporten, als je jezelf moet ondersteunen met een gebogen of uitgerekte pols tijdens het vallen, komen verwondingen vaak voor. Ook tijdens het snowboarden, in-line schaatsen, of sporten op een gladde ondergrond zijn verwondingen aan de pols niet ongewoon.

Een overstrekking van het kapselbandapparaat zijn meestal de gevolgen van een trauma. De oppervlakkige ligamenten van de pols zijn hier vaak bij betrokken. Extern is er dan vaak een stevige zwelling te zien. In deze gevallen moet het gewricht ondersteund en rust gegund worden. Dit wordt het best bereikt met een brace of bandage voor de pols.

In het ergste geval, bij de verdenking van een polsbreuk of een scheurtje in één van de pezen of het kapsel, moet daarom altijd eerst een arts worden geraadpleegd! Zodat de juiste diagnose gesteld kan worden!

Het is belangrijk dat deze verwondingen van de pols goed genezen, zodat de pols volledig beweegbaar blijft. Braces voor de pols kunnen hierbij een belangrijke rol spelen.

U kunt pols braces ook preventief gebruiken zodat verwondingen aan de pols voorkomen kunnen worden. Dit geldt in het bijzonder bij topsporters en bij repeterende bewegingen tijdens het werk.

5 Producten