Lichtgewicht rollator

Een lichtgewicht rollator is een rollator die minder weegt dan 8 kg. Deze rollators zijn gemaakt van aluminium of carbon waardoor ze minder zwaar, maar toch heel stevig zijn. Soms zijn ze iets hoger in prijs en veel modellen zijn compact en opvouwbaar. De meeste mensen kopen een lichtgewicht rollator omdat;

  • men over minder kracht beschikken in handen en/of armen
  • de rollator makkelijk mee te nemen is (opvouwbaar)
  • deze makkelijk op te tillen is


Minder kracht onzeker bij het staan.

Voelt u zich onzeker bij het staan of heeft u last van uw handen dan is een (lichtgewicht) kruisframe rollator de beste keus. Dit is een heel stabiele, wat luxere rollator, die zich heel eenvoudig laat opvouwen.

Eenvoudig te tillen/opvouwen.

Omdat u uw rollator overal mee naartoe neemt, moet deze makkelijk op te tillen zijn. Een laag gewicht is belangrijk als u met bus of trein reist, of de rollator vaak over een stoeprand moet tillen.
Daarnaast kan het belangrijk zijn dat u de rollator kunt opvouwen zodat deze minder ruimte inneemt in het OV of zo in de kofferbak van uw auto past.

Buiten of binnen?

Er zijn lichtgewicht rollators voor binnen en buiten of een combinatie hiervan. Speciaal voor het gebruik binnenshuis heeft Zorghulpmiddelenonline de Wheelzahead rollator voor binnen met een gewicht van slechts 6,6 kg in de collectie.

Zachte wielen.

Enkele lichtgewicht rollators hebben zachte wielen die ervoor zorgen dat schokken tijdens het lopen over bijvoorbeeld klinkers, worden geabsorbeerd. Hierdoor loopt de rollator een stuk comfortabeler dan modellen met harde wielen.Rollator accessoires.

Het verschilt per rollator of deze met of zonder accessoire geleverd worden. Enkele modellen komen standaard met bv. een rugsteun terwijl dit bij andere modellen apart bijbesteld moet worden. Dit wordt per rollator wordt aangegeven.

Hebt u nog vragen of wilt u deskundig advies bij het rollator kopen, bel dan met onze klantenservice. Wij helpen u graag bij de juiste keuze bij het bestellen. En wilt u de rollator eerst zelf bekijken kom dan naar onze showroom in Ulft.

Wij hebben een ruime keuze aan light rollators zodat er altijd wel een model tussen zit die precies bij u en uw situatie past.

19 Producten