Badzitje Badplank

Badplank.

Een badplank is een plank die op de randen van het bad gelegd wordt en waarop de gebruiker gaat zitten. De badplank kan gemaakt zijn van hout, kunststof of metaal met een coating. De meeste badplanken zijn instelbaar zodat ze op verschillende maten baden te gebruiken zijn. De badplanken zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en ze kunnen voorzien worden van één of twee handgrepen.

Een badplank ligt boven op de badrand, waardoor de gebruiker zich in feite zittend kan douchen in het bad. Daarnaast vergemakkelijkt de badplank het in- en uitstappen doordat de persoon op de badplank kan gaan zitten wanneer hij/zij naast het bad staat. Om een badplank zelfstandig te kunnen gebruiken moet de gebruiker de benen over de badrand kunnen tillen.

Badzitje.

Een badzitje is een losse zit die op het bad wordt geplaatst. Op de badzit zit de gebruiker hoger dan op de badbodem, waardoor het gemakkelijker is om weer op te staan. De badzit is gemaakt van waterbestendig materialen zoals kunststof. Een badzit wordt geplaatst tussen de wanden van het bad. De beugels die steunen op de badrand zijn voorzien van een antislipmateriaal. Nadat de gebruiker in het bad stapt gaat hij op de badzit zitten. De zit is meestal voorzien van een rugleuning. Er bestaat ook een zit met uitsparing voor intiem wassen. De breedte kan worden versteld zodat de badzit past in vrijwel alle standaard badkuipen. en badzit is in verschillende soorten verkrijgbaar.

2 Producten