Thuasne Bovenbeenbandage ipv hamstring tapen maakt tapen overbodig
€19,95

Thuasne Bovenbeenbandage ipv hamstring tapen

Bovenbeenbandage voor sport en dagelijks gebruik, eenvoudig aan te trekken. Goed alternatief voor het hamstring tapen, ondersteund spieren en pezen. ...Meer informatie
 • Merk:Thuasne
 • Artikelnummer:05720320100399
 • Levertijd:1-2 werkdagen
 • Conditie: nieuw


Bovenbeenbandage - ipv hamstring tapen

Om herhaling van een hamstringblessure te voorkomen is een hamstringbandage een nuttig hulpmiddel, Een elastische bandage kun je dragen om het bovenbeen te beschermen en warm te houden. Goed verwarmde spieren en pezen zijn beter bestand tegen rek- en trekkrachten dan koude spieren.” Dit maakt iedere keer uw hamstring tapen overbodig. 

Eigenschappen:

 • Ter ondersteuning van het bovenbeen.
 • Het neopreen verschaft een thermisch effect.
 • De anatomische vorm garandeert een beter comfort.

Indicaties:

 • Spierscheuring in acute fase.
 • Tijdens de revalidatie fase.
 • Spierverrekking.

Voorzorgsmaatregelen.

De aanbevelingen volgen van de leverancier, die het artikel heeft voorgeschreven of geleverd. In geval van ongemak, deze leverancier raadplegen. Opbergen op kamertemperatuur, bij voorkeur in de originele doos. Wegens mogelijke problemen met hygiëne en functioneren, raden we u sterk af om dit product te hergebruiken voor de behandeling van een andere patiënt. Mocht dit toch gebeuren, dan valt het hergebruik volledig onder de verantwoordelijkheid van wie die beslissing genomen heeft en dan vervalt automatisch de garantie van Thuasne.

Onderhoud:

 • Met de hand wassen op 40°C.
 • Niet centrifugeren.
 • Laten drogen in de lucht, buiten bereik van een warmtebron.

Het materiaal.

De hamstringbrace is gemaakt van zwart neopreen. Neopreen is een synthetisch rubber, ook wel gebruikt in onder andere wetsuits en duikpakken.

De Thuasne Sport Bovenbeenbandage


De Thuasne Sport Bovenbeenbandage.

Thuasne Sport classificeert de sportbraces van 1 t/m 5, gebaseerd op de ondersteuning die een brace geeft. De elastische hamstringbandage valt in de eerste en lichtste categorie. Het geeft ongeveer evenveel steun als een volledig ingetapete hamstring krijgt. De hamstringbrace is daarom vooral bedoeld als gebruiksvriendelijke vervanging van compressie via tape.

De hamstringbrace is in 4 verschillende maten te verkrijgen. De maat wordt genomen door de omtrek van het bovenbeen te meten, ongeveer 5cm boven de knie. De brace is slechts in 1 lengtemaat verkrijgbaar. De lengte van de hamstringbrace is ongeveer 21cm.

De test:

Door een lichte hamstringblessure was de testende Keurmeester in staat om de hamstringbrace tijdens de revalidatiefase uit te proberen, met goedkeuring van Runninghuis Bunschoten. Dit zijn de belangrijkste bevindingen na ongeveer 5 weken van N=1 testten:

 Voordelen:

 • De hamstringbrace is gemakkelijk in gebruik. Het aantrekken gaat heel eenvoudig. Er is geen gespecialiseerde tapeassistentie nodig.
 • Tijdens trainingen en wedstrijden geeft de hamstringbrace inderdaad de nodige ondersteuning. De hamstringbrace is in verschillende omstandigheden getest, waaronder:
 1.  Bij een 10×400 training zonder hamstringbrace begon de gekwetste hamstring na een herhaling of 3 al te zeuren. Bij eenzelfde training met hamstringbrace duurde het ongeveer 7 herhalingen voordat hetzelfde gevoel optrad.
 2. In een rustige duurloop was het verschil niet te merken. Doordat de hamstring door het lagere tempo minder belast werd, was de pijn zowel met als zonder hamstringbrace nihil.
 3. Tijdens hamstringversterkende oefeningen, zoals uitvalspassen voelt de brace prettig. Het is niet duidelijk of de brace hierin ook daadwerkelijk van nut is.
 4. De Keurmeester heeft sprintsnelheden en zelfs snelheden op 1500m tempo de eerste weken van het blessureherstel vermeden.
 • De hamstringbandage irriteert niet tijdens het rennen. Aan de boven- en onderkant zitten geen naden.
 •  Aan de opdracht om de spieren en pezen warm te houden voldoet de hamstringbrace zeker. De Keurmeester’s hamstring zweette als een otter bij het dragen van de hamstringbrace. Zelfs in rust!

Nadelen:

 • De brace mag niet in de wasmachine. Handwassen is het devies.
 • Doordat de hamstring heel warm gehouden wordt, zweet de sporter extra. Bij langdurige inspanningen onder warme omstandigheden kan dit wellicht nadelig werken voor de vochthuishouding. Alsof je een stukje wetsuit om je been wikkelt. De hamstringbrace is niet uitgetest in duurlopen boven het uur.
 • Alhoewel de hamstringbrace in 4 verschillende omtrekmaten verkrijgbaar is, is de brace slechts in 1 lengtemaat verkrijgbaar. Indien de hamstringscheur hoog in het bovenbeen, vlakbij de kont, zit, dan is deze hamstringbrace niet lang genoeg om de kwetsuur van compressie te voorzien.
 • Tape kan op maat worden aangebracht. De Thuasne Sport hamstringbrace is weliswaar elastisch, maar is niet zo precies in de compressiebehoefte als tape kan zijn.

Daarbij is er nog een punt waarvan de Keurmeester niet goed weet of het positief of negatief is: de hamstringbrace steekt onder de pijp van een korte broek uit en valt hierdoor op. Wees voorbereid op grappige/spottende/geïnteresseerde opmerkingen van andere hardlopers.

Conclusie:

Met hamstringbrace onderweg naar 16:21 op de 5000m. ©Bernard Wouters - Klik op de foto voor een wedstrijdverslag.


De ultieme test vond plaats tijdens de eerste wedstrijd na het oplopen van de hamstringkwetsuur. Een 5000m baanwedstrijd op een tempo dat als veilig bestempeld kan worden. De hamstringbrace gaf nog een beetje extra zekerheid aan de twijfelende Keurmeester. Tijdens de wedstrijd heeft de Keurmeester geen hamstringklachten ondervonden.

 De ultime bovenbeenbandage voor uw.

Tags
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »