Persoonlijk rollatoradvies bij ZHO uit Ulft

  • Geplaatst op
  • Door Reinier Kroesen
  • Geplaatst in rollator
  • 0
Persoonlijk rollatoradvies bij ZHO uit Ulft

Voor ouderen die zich niet goed meer zelfstandig kunnen verplaatsen is een rollator een uitkomst, zowel binnen als buiten. Een niet goed gekozen model kan zorgen voor valpartijen en zelfs extra klachten. Wilt u eerst een individueel profiel? Wij brengen alles in kaart en geven loopadvies zodat u altijd voor de juiste rollator kiest.

Een passende rollator voor u.

Rollators zijn er in vele varianten, prijscategorieën en uitvoeringen. Een overzicht van de types rollators die ZHO zowel in de showroom (Arc en Ciel) als in deze webshop verkoopt. ZHO is specialist in rollators voor mensen met verschillende lichamelijke problematiek. Op afspraak geven we u graag een passend advies.

Goedkope en standaard rollators.

De klassieke, eenvoudig te hanteren welbekende uitvoeringen. Een serie lichte rollators met een handige tas, bedoeld voor buitenshuis om boodschappen mee te doen of een ommetje te maken. Vaak voorzien van een ruggensteun en zachte zitting om onderweg even uit te rusten, of plaats te nemen om een gesprekje met iemand aan te knopen. Ze zijn aanpasbaar op lichaamslengte.

Aangepaste rollators.

Aangepaste rollators zijn speciaal uitgevoerd voor mensen die groot of klein zijn, licht of zwaar. Voor personen met gewrichtsklachten aan de polsen zijn er varianten met armschalen, waar men de onderarmen in legt. Voor degenen die slecht kunnen tillen of reuma hebben is er een carbonrollator, een lichtgewicht exemplaar. Die kan men zelf eenvoudig inklappen om mee te nemen. Een aanrader voor de zelfredzaamheid.

fellow rollator

Iedereen heeft een andere reden om met een rollator te lopen. De één heeft MS, weer een ander gebruikt er gewoon een om zich veilig te voelen. Elke rollator kent daarom een andere loophouding. Er zijn speciale Parkinson rollators, daar loopt de gebruiker enigszins gekromd tussen de handvaten in, stevig steunend op het frame. De wielbasis is daar ook op ingesteld, zodat de rollator door die stevige belasting niet wegschiet.

Binnenhuis rollators.

binnen rollator

Binnenhuis rollators zijn alleen geschikt voor in huis. Deze zijn licht, stabiel, hebben wendbare kleine wieltjes en zijn eenvoudig in hoogte verstelbaar. Ze worden geleverd inclusief dienblad en een opberg-mandje. Handig ter begeleiding van het dagelijkse huishoudelijke leven, om een kopje koffie op te zetten of een ontbijtbordje. Of als hulpmiddel in de badkamer. Met één druk op de knop kunnen deze ingeklapt worden.

Buiten rollators.

grote wielen rollator

Buiten rollators zijn er met kleine en grote wielen, afhankelijk van de woonomgeving maak je een keuze. Loop je er mee op asfaltpaden, of zijn er veel klinkerstraatjes in je buurt? Voor bewoners van een heel groene omgeving (bospaden) zijn exemplaren met extra brede wielen weer handig.

Design-rollators zijn wat luxer uitgevoerd, hebben reflectoren en speciale tasjes. Travelrollators zijn bij uitstek geschikt om mee te op pad te gaan, licht en met een druk in te klappen, echt een reisrollator om snel achter in de kofferbak van de auto te leggen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.