Lichtgewicht rollators

Lichtgewicht rollator is een rollator die minder weegt dan 8 kg. Deze rollators zijn gemaakt van aluminium of carbon waardoor ze minder zwaar, maar toch heel stevig zijn. Veel modellen zijn ook opvouwbaar. De meeste mensen kopen een lichtgewicht rollator omdat;

  • Ze over minder kracht beschikken in handen en/of armen
  • De rollator makkelijk mee te nemen is (opvouwbaar)
  • Deze makkelijk op te tillen is  

Minder kracht onzeker bij het staan.

Voelt u zich onzeker bij het staan of heeft u last van uw handen dan is een (lichtgewicht) kruisframe rollator de beste keus. Dit is een heel stabiele, wat luxere rollator, die zich heel eenvoudig laat opvouwen.

Eenvoudig te tillen/opvouwen.  

Omdat u uw rollator overal mee naartoe neemt, moet deze makkelijk op te tillen zijn. Een laag gewicht is belangrijk als u met bus of trein reist, of de rollator vaak over een stoeprand moet tillen.
Daarnaast kan het belangrijk zijn dat u de rollator kunt opvouwen zodat deze minder ruimte inneemt in het OV of zo in de kofferbak van uw auto past.

Buiten of binnen?

Er zijn lichtgewicht rollators voor binnen en buiten of een combinatie hiervan. Speciaal voor het gebruik binnenshuis heeft Zorghulpmiddelenonline de Wheelzahead rollator voor binnen met een gewicht van slechts 6,6 kg in de collectie.

25 Producten